Katapult bouwen.

De activiteit katapult bouwen kan zowel in het bos als op het strand worden aangeboden. De deelnemers moeten met het beschikbaar gestelde materiaal een katapult bouwen. De katapult wordt gebruikt om de oranje bal af te schieten over een afstand van 7 tot 15 meter, waarna de katapult verplaatst wordt. Hij moet dus verplaatst kunnen worden. De deelnemers hebben 15 minuten om de katapult te bouwen, hierna start een spelvorm om te testen hoe goed de constructie is en of er daadwerkelijk mee geschoten kan worden.katapult-bouwen

De spelvorm: Het is de bedoeling dat de bal vanaf de katapult wordt geschoten in de handen van een teamgenoot die in een op de grond liggende hoepel staat, lukt dit, dan krijgt het team en punt en wordt de katapult over die hoepel geplaatst waarmee de afstand tot de tweede hoepel groter wordt. Er moet een andere combinatie van schieter en vanger worden gevormd voor de volgende poging. Het team probeert zoveel mogelijk punten bijeen te sprokkelen binnen de tijd die staat voor de activiteit. Een leuke opdracht waarbij samenwerken en taakverdeling erg belangrijk zijn.

Wilt u een iets actiefs doen op Vlieland? Of wilt u meer informatie over de opties voor groepen, bedrijfsuitjes en/of reserveren?

Neem dan contact met ons op: info@vlielandoutdoorcenter.nl