Locaties

De activiteit ‘Bamboestok’ kan zowel in het bos als op het strand worden aangeboden

  • De helft van de deelnemers staat aan de ene kant van de stok, de andere helft staat aan de andere kant. Ze staan schuin tegenover elkaar terwijl ze met de gezichten naar elkaar toe staan.
  • De deelnemers hebben beide handen op borsthoogte voor zich waarbij de wijsvingers naar voren wijzen terwijl de rest van de hand een vuist met de pink naar beneden vormt.
  • De stok wordt tussen de mensen door op de vingers gelegd. Hierbij is het belangrijk dat wanneer de stok eenmaal contact heeft gemaakt met de vinger, dit contact niet meer verbroken mag worden.
  • Vervolgens is het de bedoeling dat terwijl alle deelnemers contact houden met de stok, deze naar de grond toe wordt gebracht. De oefening eindigt op het moment dat alle vingers de grond raken.

bamboe-stok

Tips en trucs

De kern van deze activiteit zit in het feit dat de bamboestok erg licht is en zodoende nauwelijks druk uitoefent op de vingers van de deelnemers. Omdat het contact met de stok onderhouden moet worden heeft men snel de neiging om de stok tegendruk te willen geven met als gevolg dat de stok omhoog gaat i.p.v. naar beneden. De oplossing van deze opdracht ligt in de individuele prestatie. Alleen wanneer iedereen zich focust op zijn eigen vingers zal de stok de grond kunnen naderen.

Een heerlijke Beach BBQ? Met onze pitmaster, voor een onvergetelijke dag. Ook mogelijk in combinatie met activiteiten

Wilt u een iets actiefs doen op Vlieland? Of wilt u meer informatie over de opties voor groepen, bedrijfsuitjes en/of reserveren?

Neem dan contact met ons op: info@vlielandoutdoorcenter.nl